Ferrotypi fra 1878 viser Billy the Kid

Billy the Kid spiller krokket ved Fort Sumner, New Mexico i 1878.
Billy the Kid, nummer 4 fra venstre, spiller krokket ved Fort Sumner, New Mexico i 1878.

Dette bildet på en ferrotypi i privat eie, fotografert i 1878, viser en stor gruppe personer som spiller krokket ved Fort Sumner i New Mexico i 1878. Det interessante er at person nummer fire fra venstre er Billy the Kid, en av de mest kjente lovløse fra den «ville vesten». Dette faktum ble oppdaget i 2015, da det ble bekreftet at dette faktisk var Billy the Kid. Det var fram til dette kun kjent ett bilde av Billy the Kid, men mange har tidligere forsøkt å fremstille falske bilder som de har påstått var Billy the Kid.

Et slikt bilde er selvfølgelig av uvurderlig historisk verdi, men er også verdivurdert til 40 millioner kroner. Dette bildet er i privat eie, men mange museer har store mengder eldre fotografier av forskjellige typer. Når man ser hvilken verdifull informasjon som kan gjemme seg i ett enkelt fotografi, illustrert av denne ferrotypien fra 1878, kan man jo begynne å lure på hvor store verdier museene, som forvalter tusenvis av eldre fotografier, egentlig forvalter. Og når dette fotografiet ikke ble oppdaget før 137 år etter at det ble tatt, hvilke hemmeligheter venter fremdeles på å bli funnet i museenes samlinger? Ta dette som en inspirasjon til å oppdage noe nytt, enten i samlingene eller på bestefars loft!

Selv om alle nå tar digitale bilder, er det analoge fotografiets historie langt fra slutt, den har bare så vidt begynt…

Artikkel om bildet finner du her: http://www.side3.no/historie/kjpte-billy-the-kid-bilde-for-16-kroner—er-verdt-40-millioner/3423203302.html